Zorgnetwerk op maat

Hart voor de mens
midden in de maatschappij

Onderzoek (psychodiagnostiek)

IQ-test en persoonlijkheidsonderzoek

Om een beter beeld te krijgen van leer- en ontwikkelmogelijkheden kan een psychodiagnostiek  onderzoek wenselijk zijn. Meestal gaat het dan om intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek. Dit onderzoek wordt door aan ZOM verbonden (NIP-gecertificeerde) psycholoog afgenomen.

Intelligentieonderzoek (IQ-test) 

Intelligentieonderzoek test prestaties op  uiteenlopende taken. Het gaat om taalopdrachten en doe-taken, waarvan sommige onder tijdsdruk. Dat levert een beeld van sterke en minder sterke vaardigheden. 

Persoonlijkheidsonderzoek 

Bij een persoonlijkheidsonderzoek willen we een duidelijk beeld krijgen van de problemen of klachten. van de cliënt. Hoe is hij of zij als persoon en wat zijn sterke en minder sterke eigenschappen? Dit is belangrijk, omdat dit mede bepaalt hoe de begeleiding  samen ingevuld wordt. De opdrachten die gedaan worden bij een persoonlijkheidsonderzoek zijn divers. Denk aan vragenlijsten over klachten en opdrachten met beeldmateriaal of zinnen waarbij de fantasie moet worden gebruikt.

Tot slot zijn er nog diverse andere onderzoeken die door ZOM kunnen worden uitgevoerd zoals beroepskeuze of een neuropsychologisch onderzoek ( hoe goed functioneren de delen in de hersenen).

Zorgnetwerk op Maat

Postadres
Buitenkamp 29
7214 BH Epse
T 06 12425385
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 62146556

zorgnetwerk op maat ons zorgnetwerk op maat erkend leerbedrijf  
klachtenportaal zorg zorgnetwerk op maat wgv zorg en welzijn klein wtzi erkend

Volg ons

Natuurlijk kun je ons ook volgen op social media.

facebookinstagramtwitterlinkedin

© 2021 Zorgnetwerk Op Maat

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  Cookie beleid 

 

Een website van Netnog websites